Majka több millió forinttal segíti a súlyos balesetet szenvedett Mehringert

Megosztás

Kazincbarcikai fellépésük után egy nappal rázta meg az országot a hír, miszerint Majka előzenekara, a Mehringer súlyos balesetet szenvedett az ország másik felén, amikor egy fesztiválra tartottak.

A balesetben a zenekar egyik tagja súlyos-életveszélyes, a buszban utazó többi zenész és a stáb tagjai nagyrészt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A csapat teljes hangszerparkja megsemmisült, koncertbevételeik előreláthatóan az év hátralévő részére kiesnek. A Fábián Juli Emlékalapítvány adománygyűjtést szervezett a drámai helyzetben a művészeknek, majd néhány érkezett a nagyszerű hír: Majkáék vállalják a megsemmisült hangszerpark visszaállításának teljes költségét.

„Az emberek sokszor azt gondolják, hogy velük ilyesmi nem történhet meg, mikor a híradóban néznek egy „katasztórfaturista” közvetítést” — nyilatkozta a Kolorline-nak Mehringer Marci, a frontember és énekes.

„Pedig valójában ez egy ilyen egyszerű történet: egy pukkanás, egy durrdefekt és repülünk. Távolinak érezzük, pedig bárkinek nagyon közeli. Amíg nem éljük át talán másképp gondolkodunk róla, de a részeseiként ez hirtelen megváltozik.”

Az énekes szerint a baleset túlélőinek az elmúlt napokban egyszer sem jutott eszükbe, hogy mi lesz az egyetemmel, a karrierrel, hogy mennyi pénz van a számlájukon, csak az, hogy mind élnek és felépülhetnek, ki hamarabb, ki később…

„Odalett minden hangszerünk, azt viszont pótolunk kell. Nincs mögöttünk kiadó, minden a sajátunk volt, magunk vettünk, esetleg a szüleink segítségével. Ez a hosszútávon megtérülő megoldás, de egy ilyen helyzetben hatalmas hátrány. Évek alatt raktuk össze a többmillió forint értéket, épp fejlesztés előtt álltunk. Aztán jött az élet, és azt mondta, hogy gyerekek, vegyetek vissza, durr: minden kuka! Mindenki, aki tudja, milyen megdolgozni valamiért, és úgy elérni, az átérezheti, hogy egy pillanat alatt elveszíteni ezt nem egy leányálom” — foglalta össze Mehringer Marci.

A fiatal együttes már tudja, hogy élni nem természetes, „nagyon nem”. A fizikai megterhelésen, a hosszas felépülésen és a mentális sokkon túl is nagy a 4-5 millió forintos veszteség, a további károk és a rehabilitáció költsége.

„Már most nagyon sok segítséget kaptunk. A hallgatóinktól, a rajongóinktól, a szakmától és akár teljesen ismeretlen emberektől. Ma számunkra teljesen felfoghatatlan módon Majkáék felajánlották, hogy magukra vállalják a hangszerparkunk visszaállításának teljes költségét. Őszintén nincsenek szavak, nem tudom, hogyan tudnánk ezt megköszönni. Ennek fényében mi is szeretnénk visszaadni a közösségnek. A pluszban érkező összegeket a Tolna Megye 104 Mentőalapítványnak ajánljuk fel, illetve a pécsi és a kaposvári klinikát segítenénk.”

Fotó: TV2 ÉS SZABÓ GÁBOR / RTL

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek